Letošnje tekmovalne sezone je že zdavnaj konec, na žalost pa tudi toplega in suhega vremena. Kar pomeni, da se mi po sobi valja na tone različnih ruzakov, švicmajc, dresov in cujn za na kolo v mrazu in malo manj mrazu, za v hribe, za v telovadnico, za na bazen….no iz vsega tega bi lahko tudi sklepali, da se trudim pridno trenirati in z različnimi športi razbijati monotonost treninga.

Najboljša popestritev zimskega treninga pa so vsekakor različne tekme in dirke….ne nujno samo kolesarske.
Tako smo se v nedeljo preganjali na legendarni dirki ˝Mlinčki rejs˝ (gotovo dirka z najbolj kul imenom) v Sohadolah pri Komendi. Dirka šteje tudi za lokalno občinsko prvenstvo, navadno pa se jo udeleži kar veliko tekmovalcev iz naše kros scene. V nedeljo sem bil po prežurani noči z težkokategornim Specom 5. O poteku dirke je bolj natančno razpisal klubski kolega Bajček, race report z rezultati pa se najde tule 

Miklavž nam  6. decembra prinese še ˝peš˝ dirko, in sicer tek na Sv. Miklavža. Nisem bil še nikoli,  tako da bom letos prvič in upam na spodoben rezultat.

Za vrhunec ˝zimskega peš dirkanja˝ pa me 27. decembra čaka še  3. tekma GOR – DOL – GOR na Kališče.

Tekma s skupinskim štartom ob vznožju Kališča in ciljem pri koči na Kališču. Start in juriš do koče na Kališču, kjer se pofočkaš na ˝šanku˝, obrneš in se ˝na glavo˝ vržeš v dolino, kjer se spet pofočkaš na štartu in se še v drugo napotiš proti vrhu….v drugo gotovo počasneje kot v prvo!

V enem vzponu do koče je potrebno premagati 800 višincev, potem spet 800 višincev navzdol (najhitrejsi za spust  potrebujejo manj kot 12 minut!!!!) in spet 800 navzgor. Najboljši časi za en vzpon pa se spustijo tudi pod 30 min….seveda se za vzpon in spust uporabi najkrajšo direktno linijo in ne naokrog po serpentinah….kar pripomore k strmini in naporu:)) 

Letos bom na tekmi nastopil že tretjič. Leta 2006 sem bil res zanič, zato sem si nadejal, da bom naslednje leto precej popravil rezultat. Rezultat sem lansko leto sicer popravil kar precej, še vedno pa nism bil najbolj zadvoljen. Tekma se mi ni ravno posrečila, dosegel sem čas 1:44:43 (1. vzpon 40:54, spust 19:07, 2. vzpon 44:42)

Rezerve je kar nekaj, predvsem v spustu. Upam, da mi uspe doseči čas nekje med 1:30:00 – 1:35:00, a bo treba do takrat za takšen rezultat še pridno trenirati.

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Dirka je najboljši trening!”

 1.   bajčk pravi:

  Mene tud mau mika tole kališče…po drug stran mi je pa kr mau škoda kolen za dol:)

 2.   jeri11 pravi:

  sj ni taksna kriza! Lahko si ga pač mal bolj v izi na dol uzameš, še vedno je trening in ne dirka na zive in mrtve. Ti sporočim kakšen dan, ko pičimo gor, da gres zraven!

 3.   Jeri´s mtb blog » Za bajkerje z jajci!! pravi:

  [...] a nikogar ni na dirko, ki je za pljunek stran od Ljubljane….men to sploh ne mejka sensa, čeprav je dirke še vedno najboljši trening. Da se jim ne da umazat in uničevat kolesa je slišat največkrat…mogoče bi pa mogl si [...]

 4.   Za bajkerje z jajci!! | LAMU pravi:

  [...] a nikogar ni na dirko, ki je za pljunek stran od Ljubljane… men to sploh ne mejka sensa, čeprav je dirka še vedno najboljši trening. Da se jim ne da umazat in uničevat kolesa je slišat največkrat… mogoče bi si mogl  [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !