Druga dirka za slovenski pokal, v odlični organizaciji nekoč mojega kluba Energija Domžale (čestitke vsem organizatorjem, res je bilo super). Odlična, razgibana in na mestih mestih malo tehnična proga. Po dolgem času res pravi kros, tako proga kot dolžina dirke … takšne imam najrajši.

Med tednom sem dva težja treninga opravil na progi v Domžalah, počutje in občutki pa so bili kar obetavni, tako da sem bil pred štartom včeraj kar nekolik bolj nervozen. Precej bolj kot ponavadi, saj sem od sebe pričakoval dobro vožnjo brez neumnosti.

Deloma mi je uspelo … takoj po štartu sem si izboril pozicijo in potem na vzponu začel v svojem tempu in prvi krog končal v sendviču med Lovšetom in Mugerlijem, nekje na 5. pozicij.

V drugem krogu smo skupaj prehiteli Budina in ujeli Kodro, z njim sva krog kasneje tudi ostala sama na 2. mestu, daleč spredaj je imel svoj ˝piknik˝ Mezgec.

Kodra mi je krog kasneje ušel na vrhu prvega vzpona, ker sem bil malo tumast in se skale in moja gonilka niso morale domeniti, katera bo šla kam … pokasiral sem ravno dovolj, da mi je Kodra ubežal za nekaj sekund in potem do konca dirke le še povečeval prednost.

Do konca dirke sem tako vozil sam in trepteal, da mi sprednja guma zdrži do konca. V drugem krogu, sem namreč na spustu ubral preveč direktno linijo in z gumo nabil na korenino, tako da mi je iz tubeless plašča*  ušlo nekaj zraka in do konca dirke sem vozil z zeeeellllloooooooo malo napolnjeno prednjo gumo.

Spuste, sem tako vozil nekoliko bolj zadržano in v zavojih pazil, da nisem preveč zaviral s prednjo bremzo, saj bi mi lahko iz obroča snelo gumo.

V predzadnjem in zadnjem krogu je popustil tudi Lovše, ki je do takrat ropotal okrog 40s za menoj … do cilja le še piknik. No, piknik v megli … bil sem že kar gotov in sem že rahlo megleno videl in sem bil precej vesel, ko sem videl da zadaj ni nikogar in se lahko le še pripeljem do cilja, spredaj je bil Kodra tudi že precej pred menoj.

Na koncu torej 3. absolutno, 2. v Elite. Moj tihi cilj, se je tako uresničil, misija uresničena … želja je bila namreč zaostati samo za Mezgecom in Kodro. Zanju sem pač vedel, da sta močna, saj sta se zadnje tedne mučila na svetovnem pokalu v Nemčiji in Belgiji.

Mezgec nam je naložil ogromno in je trenutno precej močnejši od vseh ostalih … žal se je 200m pred ciljem zlomil roko, ko se je zapletel z Kultkotom, ki je zaostal za krog. Smola, katastrofa … Međo get well soon!

Upam, da se forma še kaj vzpne in da ni bil to že maximum, sam se namreč ne počitim nič kaj hudo močnega … pač vozim in mi kar dobro uspeva. Bomo videli kaj bo v soboto, ko nas na Rogli čaka 3. dirka za slovenski pokal.

Poročilo na mtb.si

Še nakaj slikc by Miki in nekaj snetih iz bloga Klemna in Roka Markuša:

Spust

Spust

Na najtežjem vzponu

Na najtežjem vzponu

Žilaman

Monster

Če bi vedl kakšne debate vse tečejo kle gor na podelitvi....

Če bi vedl kakšne debate vse tečejo kle gor na podelitvi....

* (plašči brez zračnice – kateri omogočajo, da jih vozimo ob manjšem pritisku, zato se ob velikem udarcu lahko zgodi da med obročem in gumo uide nekaj zraka)

Dodatno malo za šalo, malo za res še graf pulza in višine z včerajšnje dirke:

 • Share/Bookmark


10 odgovorov v “XC Domžale”

 1.   ZigaK pravi:

  Tubless so jajca.

 2.   jeri11 pravi:

  JA ti zdj veš k maš defekt vedno ko greš na kolo;D Mal sem pretiravu k sm gume spušču pred štartom:D

 3.   bibi pravi:

  dober kolesar

 4.   ZigaK pravi:

  Na srečo ga glih u nedelo nisem mel :)

 5.   jeri11 pravi:

  Ziga, vsaj enkrat so se te kondomi usmili;)

 6.   MatejP pravi:

  as nor?

  tip že zmeram mojo zračnco fura!!

 7.   jeri11 pravi:

  Zato pa ni mel defekta pol

 8.   ZigaK pravi:

  dej nehi, 150g težjo zračnico ne bi imel za tekmo, to zgubim 23.4s na krog

 9.   MatejP pravi:

  Pol bo šele Zmaj siten, ker bosta šla 93.6 sekund pozneje domov, ker doma je res zanimivo :)

 10.   Zorman pravi:

  Kašne člani fantje, kje ga vozite.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !