Nič ni večno, tudi forma ne. Zgodi se namreč, kot meni v soboto na dirki na Rogli, da se zaletiš v zid.

V bolj kolesarskem žargonu bi se reklo da te ˝zabije kot vola˝, preprosto ne gre, noge pa so takšne kot bi nekdo izžemal moč iz njih. Meni se je zgodilo, da že 50m po štartu nisem moral držati niti priključka, kaj da bi lahko šele dirkal.

Že ko smo na štartni črti čakali na žvižg sodnika, je bil moj pulz okrog 70 utripov na minuto, kar je precej nenavadno, saj je ponavadi kar nekaj čez 100 (tudi krepko čez 100, odvisno od pomembnosti dirke/živčnosti), takoj po štartu pa mi je bilo že jasno, da to ne bo ravno moj dan. Nekaj časa, sem se tako vlekel naokoli po progi z namenom pripeljati se do konca.

Iz nepovsem pojasnjenih razlogov, se mi občasno dogaja, da se sredi dirke dobesedno ˝ugasnem˝. Doživim ˝blackout˝, zgleda pa nekako tako, kot da bi za trenutek zaprl oči in se nebi zavedal samega sebe.

Nekajkrat se mi je to že zgodilo v preteklosti … naslednji trenutek, ko sem se zavedel pa sem zmeden ležal na tleh in butasto gledal okoli sebe, ker mi ni bilo jasno kaj se je zgodilo. Na srečo se do sedaj še nikoli nisem kaj bolj resno poškodoval, upam da ostane tako…

Pravijo, da se to določenim ljudem dogaja in da ima prste vmes parasimpatikus in da se tu ne da nič narediti, kot iti bolj počasi … kar pa meni vedno ne pomaga.

Ker so mi občutki ugašanja že poznani in na Rogli nisem hotel tvegati kakšnega padca in posledične poškodbe na precej sitnem spust, sem na polovici dirke raje odstopil.

Seveda sem bil deležen pripomb v smislu, da je najlaže odstopiti, da se tega ne dela, kaj se greš, navil ti bomo ušesa … in ostalih neumnosti.

Še dobro, da znam precej uspešno preklopit ušesa na off in se programirat na kimanje (hja, dolg sem mel punco pa se človk navad).

Mislim, saj vem da se ne odstopa, da ti ni fino in bla bla bla, ampak sam pri sebi vem, da kadar se ne čutim dovolj sposobnega, da bi se varno priperljal po spustu je bolj končati, kot se vleči naokoli in se po možnosti razsfukat na spustu.

Ok, valda tega vsi ne bodo nikoli zastopili, ampak itak nima veze.

Še danes nisem siguren, če vem zakaj sem se odločil it naslednji dan dirkat v Premanturo na dirko za pokal Alpe Adria … morda zato, da se bi lahko kopal v morju, če že ne nič drugega.

No, v Puli je bilo počutje sicer nekaj malenkosti bolje, tako da sem celo dirko v lepem turističnem tempu, brez zaganjanja pripeljal do konca. Sem pa vozil iz kroga v krog bolj počasi in proti koncu so se že spet malo ˝prižigale lučke˝, ampak je šlo.

Tik pred ciljem sva z Bajčkom uprizorila še dogovorjeni šprint za 7. mesto in tako gledalcem ponudila nekaj akcije:D

Sedaj bom kakšen teden užival na lagano sportski in prtegnu kakšnga Monsterja…

 • Share/Bookmark


7 odgovorov v “Blackout Rogla”

 1.   blaž pristovnik pravi:

  V Domžalah si dokazal sebi in drugim, da si sposoben dobro dirkati. To kar se je tebi dogajalo na Rogli (izčrpavanje moči) in kasneje na Hrvaškem koncu se meni dogaja non stop. Pomeni, da ne morem držat priključka. Ne sekiraj se kaj drugi rečejo (izjema trener). Tudi sam si mislim, da če se nisi sposoben počasi peljati in nadzorovano po spustu bolje, da odstopiš. In ja razumem te kaj si doživljal.

 2.   ZigaK pravi:

  hja, dolg sem mel punco pa se človk navad
  čist te razumem :)
  (ampak največji hec je v temu, da kljub temu da si izklopljen, še vseeno znaš povedat da je razlagala o tistem belem puliju in natikačih) :mrgreen:

 3.   Luka pravi:

  Monsterja pa nisem še pil ,.. je močnejši od redbulla,..?

 4.   keda pravi:

  Oj, Jernej nič ni slabšega za samozaupanje, kot to da moraš odstopiti na dirki (še posebeje če so pričakovanja visoka)
  Ampak, to je pač šport. In to da imaš vklopljeno ročno in sploh ne veš zakaj, je pa nekaj s čim se ne smeš obermenjevati. Pozabi na Roglo, pa boš spet nazaj v formi.

  lp

 5.   jeri11 pravi:

  @Blaž ne sekiram se kaj rečejo drugi, itak dirkam zase in se nisem nikomur dolžen dokazovati.

  @ZigaK jaz ne vem vedno o katerem poloverju in šlapah je govora…:D

  @Luka Monster je močnejši, ker je večji. 500ml, drugače na isto količino ima enako svinjarije notri kot Red Bull

  @ Keda Hvala za vzpodbudo. Normalno je, da ne mores skoz it super in fajn, pri meni so takšni blackouti normalni po nekaj dobrih dirkah. Sedaj pa bo treba formo spet na novo zgraditi.

 6.   Anonimno pravi:

  Kje lahko kupiš monsterja?

 7.   Zorman pravi:

  V torri deuropa v trstu, ali drugje ponavadi v kakih trgovinah s kolesi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !