Vsako pomlad posebaj ugotovim, da ko enkrat posveti sonce in se temperature povzpnejo vsaj tja na 15 °C,  funkcioniram ene 400 × bolje kot pozimi. Veliko bolj sem produktiven, motiviran in razpoložen … pravo nasprotje od zime, ko je dostikrat počutje in razpoloženje podobno vremenu v okolici našega glavnega mesta ( verjetno ni potrebno posebaj razlagat, da je v Lj megle za izvoz?).

Z vsemi zgoraj opisanimi dejavniki, se spremeni tudi moja zavzetost in pristop do treninga …

Kljub vsemu pa še vedno ne znam pojasniti ˝popolenga mrka˝ na dirki v Langenloisu. Kakorkol že, po tej dirki sem bil jezen sam nase, malo tudi drugi name, tako da sem jih tudi ˝slišal˝ (upravičeno!)

Ni prostalo drugega, kot da naredim nekaj težjih treningov in v njih čimbolj uživam in si jih popestritim s kakšnimi zanimivimi mtb potmi.

Nekako mi je očitno uspelo, saj sem preteklo nedeljo v Vrtejbi dirkal precej bolje in bil na koncu 4. Veseli me, da se po popolnem mrku uspem sestavit in predvsem, da uspem preklopiti v glavi … v nedeljo sem si pač rekel, glavo dol in gasa, kar bo pač bo.

Malo mi je sfalilo v prvih dveh krogih na vrhu vzponov, da bi ostal z Budinom in Lovšetom, ki sta kasneje borbala za zmago. Elastika je bila prevelika, nekajkrat sem še priborbal zraven, potem pa me je zmanjkalo.

V kontra veter res nisem hotel gonit sam, tako da sem potem kar počakal grupco, ki je bila kakšnih 20s  za menoj, grupi sva nato z Nočom kmalu pobegnila in skupaj vozila do konca dirke.

Dirkati z Lenartom je vedno zabavno, tipo veliko pove, tako da sem se tudi nasmejal malo vmes … kolikor je pač šlo:D

Proti koncu me je malo pobralo in sem zadnja kroga precej popustil (gel??!?) in vozil skoraj pol minute slabše na krog, kar ni sprejemljvo … tik pred ciljem, nisem imel več niti moči za šprint z Lenartom.

Sem še daleč od tega, da bi bil zadovoljen z mojim dirkanjem, naredil sem nekaj neumnosti, bil malo nestrpen in neučakan, na koncu popustil … ampak useen, vsaj nisem bil turist. Sedaj bomo gradili od tu naprej in vse bo precej lažje.

Dirkam že prihajajoči vikend na dirki italjanskega pokala v Nallsu, konkurenca bo zelo huda, kot vedno na dirkah tega pokala. Ne bo druge kot dat glavo med kolena in gas kolkr da, izgubit itak nimam kaj.

Foto: Tina Perše

dinggg ding ding dingggggg

ding ding dingggggg

Na hupsarje...

Na hupsarje...

Z Lenartom u kwanc

Z Lenartom u kwanc

rezultati

 • Share/Bookmark


5 odgovorov v “Preskok v Vrtojbi”

 1.   luka v. pravi:

  “Dirkati z Lenartom je vedno zabavno, tipo veliko pove, tako da sem se tudi nasmejal malo vmes …” ta mi je najljubša :-)

 2.   cerni pravi:

  Heh, sm pa jest fajn zaštrajkov namest tebe :)

 3.   Blaž pravi:

  tole je pa res bil preskok, če primerjamo Langenlois, svaka čast. I tata bi sine :)

 4.   suunto core pravi:

  kaj če bi malo “zic” spustu!?

 5.   jeri11 pravi:

  Zakaj ze?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !