Verjetno ste že vsi opazili da velika večina tistih, ki občasno premakne svojo rit (beri športa) nosi neke gumijaste zapestnice. Temu gumijastemu čudu se reče Power Balance in naj bi s pomočjo vgrajenega holograma uravnaval energijo v telesu in s tem izboljšal ravnotežje.

˝Čudo˝ sem prvič videl kakšno leto in pol nazaj … in ko tiste, ki to nosi vprašaš če kaj deluje je odgovor ponavadi: ˝Jah kaj pa vem … ˝ al pa pri tistih bolj dovzetnih za te neumnosti˝Jes nič ne čuitim, ampak se mi zdi da pa je res mal bolš, sploh kadar sm tko na meji da zgubim ravnotežje …˝

Itak!  Če bi Steve Peat to uporablju bi biu vrjetno svetovni prvak v spustu že mnogo prej kot šele lansko sezono … škoda za Steva! Šala seveda!

Dejansko je tako, da vse te in podobne stvari delujejo toliko, kolikor je tvoja glava dovzetna za njih … sam nisem preveč dovzeten za te zadeve, če se mi že kakšna zdi ok jo probam, drugače tud to ne (a morem posebaj povdarit da tega nisem probu?). Sam bolj vrjamem v to, da čarvonije ne delujejo in da bližnjic vsaj pri treningu in teh stvareh ni, ne obstajajo … simple as that!

Danes sem na netu naletel na tole, kjer če res na hitro povzamem, na koncu po testiranju zapestnice zaklučijo takole:

˝The band was tested at CHOICE under controlled lab conditions which showed it did little else than empty purchasers’ wallets.˝

Po naše bi rekli temu, da ti drago prodajo nekaj, kar sploh ne deluje.

No, ubistvu nič novga, sem si že skoz mislu da je temu tako, zdaj sem dobil le še potrdilo.

Sicer pa klasična zgodba, ki jih je bilo že miljone in jih še veliko bo (očitno).  Zgleda grejo vse tako (ali zelo podobno): Spomnimo se nekaj kar naj bi delovalo (če bo fino, če ne pa tudi fino), mastno plačamo parim športnim zvezdam, da to nosijo, stvar prodajamo po celem svetu za nerazumno visoko ceno … naredimo iz tega mit in smo bogati.

Svaka čast, ne za zapestnico pač pa za nateg in marketing.

 • Share/Bookmark


3 odgovorov v “Power Balance ali nategni pobegni”

 1.   Primož pravi:

  Poprav link, : ti manjka za http.

 2.   jeri11 pravi:

  Ups, hvala za opozorilo. Popravil;)

 3.   chef pravi:

  Ne se jebat, ej.

  Pa to nosijo tudi inteligentni ljudje?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !