It is all fun&games till someone get hurt, bi rekli Američani. Bo že kaj res na tem … tudi v mtb je podobno. Ko te enkrat resno ˝prizemlji˝ ni več tako zabavno, gravitacija je zahrbtna teta. Na srečo (tok tok na les) se večina padcev konča brez omembe vrednih posledic.

Sam sem mnenja, da so mora kakšno manjše pluženje po tleh zgoditi od časa do časa, saj samo tako veš kje je meja do katere lahko greš in jo lahko premakneš više. Vsega tega pa brez veliko furanja seveda ni …

Tudi veliko furanja in vsemogočih razmerah pa te ne naredi vsemogočega, čeprav nekateri res izgledajo tako, ko jih vidiš furat.

Tako se dogajajo tudi precej hude poškodbe in grdi padci. En hujših in bolj odmevnih crashov je padec  Tare Llanes.

Po padcu je ostala paralizirana od pasu navzdol. Ko gledam te stvari me vedno zmrazi … med užitkom in zabavo je do ˝sranja˝ res zelo tanka črta, ki jo lahko vsak izmed nas zelo hitro prestopi.

Normalno da o tem ne razmišljaš (tudi ko greš z avtom kam navadno ne razmišljaš, da gre lahko kaj narobe ne?), kar pa tudi ne pomeni da na vsakem spustu nažgeš navzdol brez premišlevanja in pomislekov (za razliko od kakšnih voznikov?!). Zato je poznavanje svojih sposobnosti in dobra pripravljenost še toliko bolj pomembna.

Sicer pa vsak zase najbolje ve kaj dela …

Da ne izpadem kot kakšen MTB Žlender (al kaj je un model k je že sto let v svetu za preventivo v prometu al karkol je) si poglejte ta link in trailer fima o Tari in ostalih.

Po ogledu tega se mi moji problemi zdijo manjši … res imajo voljo do življenja!Carji!

  • Share/Bookmark


En odgovor v “Fun&games”

  1.   NuckinFuts pravi:

    Mislim, da je tako, da ko si v avtu MORAŠ razmišljati, kaj gre lahko narobe. Ko enkrat nehaš in postaneš preveč pogumen, narediš nesrečo. Na kolesu je ista stvar.
    Enkrat se mi je že zgodilo, da sem si na polovici ture predstavjlal kateri del je najbolj nevaren in kaj bi naredil, če bi padel. Seveda sem čez tisti zavoj vozil pogumno, kot da ni nič in se na točno istem mestu zložil kot kladivo po žeblju. Vse je v glavi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !