Vsak bajker ima svoje lokalne potke, proge, hribe. To so une potke, k jih ima ˝nadrkane´ v nulo in bi celo lahko povedu, če je kakšen kamn obrnjen v drugo smer kot je bil med zadnjim (včerajšnjim?) furanjem. Do teh lokalnih potk, singlc, spustov, prog, karkol pač že ma vsak bajker poseben odnos, ker so pač njegov, domače, prve, posebne, najboljše … bla bla bla.

Nekaj je verjetno tudi na tem, da je ta lokalni bajker na teh potkah pustil tudi največ krvi in staknu največ odrgnin, vrjetno pa tudi pridelal najvec švica (s kolesom in z lopato, sj veste kako gre to…).

Ampak zakaj zavrga, bi človk skoz nažigu iste single, spuste, vzpone? Ok, recimo saj si lahko na spustu še nekaj sekund hitrejši, ampak nekje ima tudi fizika meje, sploh če kot rajder ne napreduješ. Aha, kle je pa problem … kako napreduješ če skoz vozš isto? Odgovor je res simpl, zlo težko.

Če želiš biti boljši, je treba furat čimevč vsega in čimbolj raznolik teren.

Treba je raziskovat še sosednje hribe, sosednjo vas, občino … kamorkoli prideš moraš imeti ˝nos˝, da najdeš kakšno lepo turo, progo, spust in valda singlo … lahko bi rekl da more met pravi bajker ˝nos˝ za single, da jih zavoha.

Saj vem, da se malo hecno sliši, ampak gotovo se  je že skor vsakmu nardil, da je šel h komu furat, tip te pa potem vlači po nekih brezveznih kolovozih ali neprevoznih z robidovjem zaraščenih poteh. Takšnim je treba lepo objasnit, da to ni to in se zanest na svoj ˝nos˝.

Med preteklimi prazniki sem imel sam kar dobr nos med bajkerskim dopustom našel kar nekaj luštnih trailov

Sweet dilema, left or right...

Sweet dilema, left or right...

P.S. nisem obupal nad blogom, preprosto je zmanjkovalo energije za pisanje, razmišljam pa tudi o selitvi.

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Za nosom”

 1.   enxen pravi:

  :lol: jst bi, razceplen kot sem, tlele zagotovo izbral sredino ;)

 2.   jeri11 pravi:

  sj je tud po sred lepa travca:D

 3.   luka v. pravi:

  kam se pa seliš?

 4.   maja pravi:

  Kje pa se skrivaju vsi te traili? Oz da ne bom direktno spraševala, kam se lahko zapelje, da človek najde več lušnih trailov (brez lokalcev, ki bi nastavljali hlode in druge pasti)?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !