Zakon je zato, da se krši. A ni tako? Vrjetno res, če je čudn. Govora je o  predlogu zakona o vožnji z vozili v naravnem okolju. Ne bom povzemal kaj piše (se mi ne da), bolj obširno poroča mtb.si, na hitro v nekaj besedah lahko rečemo, da je vožnja s kolesom izven urejenih poti v naši ljubi državi prepovedana in kazniva.

Baje spadamo bajkerji v isto kategorijo kot motokrosisti in štirikolesniki ter delamo škodo naravi in zdraho v hribih. To dobro ve tudi bivši predsednik.

Sam priznam, da se v te stvari in branje zakona prav v detaile ne spuščam, čeprav se me tiče in bi se verjetno moral … me ponavadi prehitro mine. Zakaj? Ne vem, ker se mi zdi naravno, da grem peš v gozd ko se mi zahoče, tako kot ogromno drugih in mi tega nihče ne preprečuje. In pri kolesu je enako.

Da bi se bajkerji širne Slovenije kdaj združili in močno protestirali proti zakonu ter metali granitne kocke v parlament, močno dvomim. Malo se sicer navadni bajkerji bunimo, ko je o tem kaj več govora … na koncu pa vedno čas raje porabimo za furanje.

In kaj točno je moj point?

Da bodo vsi še vedno naprej veselo furali in se požvižgali na zakon. Sploh ker ne poznam primera, ko bi kdo zaradi tega kdaj plačal kazen ali imel težave s kakršnimikoli uradnimi osebami (ali sploh kdo izvaja nadzor zakona?).  Največ bo na koncu izgubila itak država sama … zakaj bi privablajali k nam bajkerje, ki bi tu pustili nekaj  € in se morda še kdaj vrnili, ko pa lahko raje prodajamo vintje vsem tistim, ki se peljejo čez Slovenijo furat v druge države. Tako pač je.

In če se slučajno že zgodi, da me kdo lovi po gozdu, bom dal pač glavo med kolena in šel do daske. Če me ujame mu z veseljem plačam še pivo (upam, da se zdaj ne spravijo name, žeja je namreč huda reč).

  • Share/Bookmark


En odgovor v “Zakon za kršenje”

  1.   Marko pravi:

    Ja ,.. samo nevem, če ne bomo zaželi kaj prostirat ne bo 0.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !