Danes sem v šumici nad Ribnico naletel na tole …

Nova gozdna signalizacija

Nova gozdna signalizacija

Medtem  ko se bajkerji trudijo/trudimo, da bi se nekega dne lahko legalno vozili po gozdu, so planinci udarili nazaj z antipropagando. Sicer pa to ob takšnih vsevedcih in zavednih ljubiteljih narave niti ni nič čudnega.

Danes sem bil peš, tako da me ni nihče preganjal ali gnjavil. Tudi ko sem se fural po teh singlah, kjer je sedaj nabit ta znak, nisem imel težav. Pohodniki niso imeli nič proti ko smo se srečali, ravno nasprotno.

Moram reči, da mi je ravno to pri vsej stvari najbolj zanimivo. Zelo redko na poteh dejansko srečaš planinca ali pohodnika, ki bi težil, da se tu ne smeš furat ali kaj podobnega.  Je pa res, da se večinoma izogibam s pohodniki natrpanih poti in se trudim biti kulturen (pozdraviš, zmanjšaš hitrosti in ostala sranja, ki pašejo zravn). Tako se ne morem znebiti občutka, da v ozadju par pacientov vleče nitke in jim mtb na ˝njihovih poteh˝ pač ni všeč, vsi ostali pa so ovce in jim sledijo, čeprav še sami ne vedo zakaj.

Priznam pa da so se prav lepo potrudli s temi tablami, še nadstrešek so jim naredili, da sneg ne zmoči obvestil. Odlično! (sarkazem ON).  Res je treba še po gozdu na vsako pot postavljat table in neka obvestila … svašta.

So mi pa zdi, da so rahlo zajebal s sliko kolesa, mislm res ne vem kdo bi na te poti prišel s takšnim mestnim kolesom … :)

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Sprememba signalizacije”

 1.   NuckinFuts pravi:

  Pa naj narišejo še prečrtan motokros, terenski avto, motorne sani in helikopterje. Jebelamast.
  Po novem sem v domačem gozdu 50 metrov od doma na kolesu v prekršku, če se peljem po tistih vlakah s traktorjem, za sabo pa vlečem nekaj kubik ali dva hlodov je pa vse v redu.
  Tok tok tok :?

 2.   chef pravi:

  Jaz sem enkrat s takim pacientom govoril v Polhovem Gradcu (v pisarni, ne na terenu). Samoiniciativno je začel pizdit na gorske kolesarje, osnovni problem pa je seveda uničevanje podrasti po njegovem. Jaz sem bil raje tiho, ker ugovarjanje ne bi nič pomagalo.

 3.   Rado pravi:

  Ne bom ugovarjal Chefu,
  še posebej ne v škodo njegovega športa. Povem le, da sem se enkrat skoraj usral od strahu, ko je na planinski poti navzdol nekaj popolnoma nepričakovanega švisnilo mimo mene. Če bi tipa dobil tisto sekundo, bi ga nalamal.
  Toliko o različnih doživljanjih goskega kolesarjenja!

 4.   jeri11 pravi:

  Seveda tako kot vsi planinci niso naperjeni proti kolesarjem, tudi med kolesarji obstajajo idioti in ga tišijo po najbolj obljudenih poteh. Tega problema se vsi zavedamo. Hec pa je, tako kot je že omenil Chef, da začnejo planinci nabijati o uničevanju narave, eroziji…itd.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !