Slovenija je dežela pametnjakovičev, res jih je veliko. Enim je to celodnevna okupacija, drugi postanejo pametnjakoviči le ob pivu v lokalnem bifeju. Nekateri se po pivu ali dveh spoznajo na politiko, nekateri na finance, drugi na avte in tretji na fuzbal, niso pa redki tudi primerki, ki vedo vse o vsem. Pravzaprav je takšnih celo največ in še hitro se množijo …

Najdemo jih tud med mavtnbajkerji, tako da mit, da so vsi mavtnbajkerji kul, že tukaj  pade v vodo. Nekateri celo delujejo tako, kot da imajo vedno v riti tista dva pivca, ki jim spodbudita možgane k brihtnarjenju ali pa da so kot majhni padli v kotelj brihtola (tako kot Obelix v čarobni napitek) in še vedno učinkuje.

No, takšni bajkerji vedo res totalno vse o mavtnbajku. Vse to bi človek še preživel, zato imamo dvoje ušes, čez enga notri in čez drugega vn …

Priznam pa,  da se mi kar malo bruhne v usta, ko ti začnejo ljudje nabijat, kako so se s hardtaili vozili po progah svetovnega pokala v DH-ju, kaj vse sfuarjo, kako mojstrsko se rešijo padcev, kolk ga žgejo in ostale bedarije …

In ko se stvari izza lokalnega šanka preselijo v naključno srečanje na lokalnih trailih, takrat teh istih bajkerjev ni za prepoznat. Se skirvajo za fulfejskami, bodiarmorji in ostalo navlako od zaščite, ne grejo pa kaj dosti hitreje od sosedovga desetletnega mulca na zarjavelem bmxu. Skratka nič od tistega hvalisanja, zato takšne sam poimenujem kar šank bajkerji, v stilu šank športnikov.

Je pa treba priznati, da so hudi. Vedno se namreč najde nekaj novih dripcov, ki te šank bajkerje posluša z odprtimi usti, publika zagotovljena.

Žalostno!

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Šank bajker”

 1.   blaž pristovnik pravi:

  ojoj. Kaj to že med nami “traktoristi” razsaja? Sem mislil, da je to bolj ali manj samo na cesti, ker ima v družbi malenkost več pripadnikov na nivoju rekreacije. Ma itak takšnega verjetno prepoznaš, ko odpre usta. Takrat se pač obrneš stran, če imaš slab dan ali pa počakaš, da te nasmeje s svojimi izjavami. :)

 2.   Bobi pravi:

  Saj veš kako gre; samo, da je reklama. Slaba reklama ne obstaja.

 3.   ZigaK pravi:

  Matr, zadnje čase sem premalo na lokalnih trailh, še nisem uspel videt nobenga s fulfejsko in bodiarmorjem. Na kolesu.

 4.   prdimon pravi:

  Šrauf (legenda z alpinistične scene) je nekoč izjavil: “Važna je zgodba, mucki!” Pa čeprav je bil sam zelo daleč od tega, da bi njegova dejanja živela le v zgodbah. Mu je bilo pa jasno … pa tudi slabo od tega. Jup, povsod jih je dosti, wannabijev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !