Za nas dragi Slovenceljni prvi torek v mesecu ni povsem navaden torek v mesecu. Že drži, da se  dan sam po sebi kaj dosti ne razlikuje od ostalih dni v mesecu, ampak slej ali prej te mediji opomnijo, da je to dan ko vlada ˝usklajuje˝ cene bencina ter zvišuje oz (ne) znižuje trošarine na cene bencina (ali pogonskih derivatov če hočete).

Zadnje čase so kar uspešni (gledano z njihovega vidika), saj se bencin že kar lep čas draži in dosega rekordne vrednost. Presegli smo 1,5 € za liter 95 oktanskega bencina,  nič pa ne kaže da se bo kaj pocenilo, prej nasprotno.

Vsak prvi torek v mesecu tudi poslušamo kakšne so cene goriv v sosednjih državah in da so te še vedno višje kot pri nas, čeprav se ta razlika hitro zmanjšuje. Ob tem se vedno najde kdo, ki zapametuje zakaj primerjajo samo cene bencina in ne tudi prihodkov državljanov. Klišejsko, ampak žal resnično.

Dokler se bomo Slovenceljni še naprej tako veselo vozili z avti in ob podražitvah samo malo jamrali in preklinjali bo pač tako.

Lahko pa bi užgali kakšno alternativo, potrošili manj bencina, nekaj privarčevali in dali ˝državi˝ jasno vedeti, da v nedogled tako ne bo šlo.

Nimam v mislih alternativ kot so električna vozila, smrdljive trole ali vlaka. Prvi so dragi, drugi vsem odveč, tretji pa nikoli točni … kolo pa je top!

Da kolo ni za vsakogar morda res drži, jih je pa milijon oblik in vrst, tako da vsak najde kaj zase.  Sam bi si za prevoz od točke a do točke b umislil kaj takšnega.

Lahko pa stvar vzamemo tudi tako, da rečemo da naša ljuba država spodbuja rekreacijo …

Vem, vedno in povsod s kolesom ne gre, ampak vse je v navadi in v glavi. Veliko se da spremeniti …

Tistim, ki morate za vsakodnevno normalno življenje premagovati prevelike razadlje, da bi uporaljali kolo lahko rečem I feel sorry for you.

Tistim ki ga nočete pa želim čimmanj stresne prve torke v mesecu.

  • Share/Bookmark


En odgovor v “Prvi torek v mesecu”

  1.   Locitev pravi:

    To pa je pravi čas!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !